‘Rijdende reclameborden’ verspreiden levensreddende boodschappen

Voldoende rookmelders in elke woning en een afgesproken vluchtplan zijn de sleutels tot succes om bij een brand de woning ongedeerd te verlaten.

De hulpverleningszone Oost, Vlaams-Brabant wil deze levensreddende boodschappen bij zoveel mogelijk mensen laten doordringen. Zo werden op de autopompen van de 8 brandweerposten van de hulpverleningszone reuzegrote stickers geplakt. Op de linkerzijde roept onze gekende rookmelderman: ‘Laat je leven niet in rook opgaan! Plaats rookmelders”. Op de rechterzijde van de autopomp vlucht een vrouw naar buiten door de voordeur. “Heb jij een vluchtplan? Wees sneller dan de rook!”

Het zal niet bij deze 8 autopompen blijven. Binnenkort komen er in de hulpverleningszone nieuwe voertuigen toe. Ook deze zullen bestickerd worden.

Brandweerwagens vallen immers altijd op en je ziet ze dagelijks in het verkeer. De boodschap van voldoende rookmelders en een afgesproken vluchtplan wordt door deze ‘rijdende reclameborden’ voortdurend verspreid, ook naar doelgroepen die men via de normale weg niet kan bereiken.

bestikcering1.jpg

bestickering2.jpg

bestickering3.jpg